Handleiding website

Handleiding

Hieronder vind je de uitleg van de items in het hoofdmenu.

Activiteiten in het hoofdmenu toont alle door leden geplaatste openbare activiteiten, zoals openbare berichten en blogberichten.

Leden in het hoofdmenu toont alle geregistreerde leden op deze website. Je kunt deze leden hun profiel bekijken en uitnodigen om vrienden te worden.

Groepen in het hoofdmenu toont alle door de leden aangemaakte groepen waar je aan kunt deelnemen door lid te worden.

Er zijn 3 soorten groepen:

1.Openbare groepen

2. Prive groepen

3.Verborgen groepen

Groepen kunnen door elke geregistreerd gebruiker aangemaakt worden.

Hier vind je alle door de leden aangemaakte blogberichten. Zelf een blogbericht aanmaken doe je op je profiel > blog > nieuw bericht

Vul je profiel verder in zodat andere leden kunnen zien wie je bent, en wat je doet. Hieronder vind je verdere uitleg.

Je persoonlijke profielpagina. Je kunt je profiel bewerken, je profielfoto plaatsen, en een omslagafbeelding plaatsen. Aan de linkerzijde in je profielmenu, vind je de door jou geplaatste berichten, meldingen, en de door jou toegevoegde vrienden en groepen terug. Ook kun je hier je instellingen wijzigen, je profiel de-activeren of verwijderen.

Op je profielpagina, in het profielmenu aan de linkerzijde vind je onder de knop ‘Activiteit’ al jouw berichten terug en kun je deze ook verwijderen.

In je profielmenu onder Berichten kun je prive en/of openbare berichten sturen naar andere leden, je verzonden berichten en de reacties daarop bekijken, berichten favoriet maken en conversaties verwijderen.

Hier vind je al jouw vrienden en vriendschapverzoeken terug.

Hier vind je jouw lidmaatschappen en uitnodigingen van groepen terug.

Selecteer een groep om berichten aldaar te plaatsen. Berichten in privé groepen en verborgen groepen blijven privé.

Nog geen groepen? Word lid van een groep.

Maak hier je eigen blogberichten eventueel voorzien van afbeeldingen.  Afbeeldingen in het bericht invoegen doe je met de knop ‘Media toevoegen’ en een uitgelichte kopafbeelding plaats je met de knop ‘Uitgelichte afbeelding kiezen’

Hier kun je jouw vrienden en kennissen uitnodigen om ook lid te worden van WerkSaamheden

Hier kun je jouw emailadres en wachtwoord veranderen en de zichtbaarheid van je profiel instellen.

Onze Huisregels

Registratie en deelname

 • Het e-mailadres dat gekoppeld is aan het account van een gebruiker dient zowel bij registratie als tijdens het lidmaatschap geldig, actief en niet-tijdelijk te zijn. Dit e-mailadres wordt gebruikt om het account te activeren. Tevens kan de redactie of de Beheerder dit e-mailadres gebruiken om contact met je op te nemen. Als je e-mailadres na registratie verandert, ben je zelf verantwoordelijk voor het aanpassen hiervan in je gebruikerspaneel.

  Indien wij vaststellen dat je geregistreerd staat met een tijdelijk e-mailadres (ook wel genoemd: tempmail, disposable e-mail, enzovoorts) leidt dit tot een onmiddellijke en permanente verbanning.

 • Gebruikmaking van anonieme proxyservers, open proxies of zogenaamde anonymizers om je IP-adres te verhullen is verboden en kan leiden tot een onmiddellijke en permanente verbanning.
 • Het is gebruikers toegestaan om een profielnaam / alias in te voeren, maar het is gebruikers niet toegestaan om zich voor te doen als een ander (rechts)persoon. Schending van deze regel kan leiden tot een onmiddellijke en permanente verbanning.
 • Het is gebruikers niet toegestaan om op het forum actief te zijn onder meer dan één (1) profielnaam/gebruikersnaam. Schending van deze regel kan leiden tot een onmiddellijke en permanente verbanning.

Berichten plaatsen

 • De gebruiker is en blijft altijd zelf verantwoordelijk voor de berichten die hij / zij op het platform plaatst of heeft geplaatst.
 • Belastende uitlatingen over bedrijven, instanties, diensten of producten dienen altijd te worden onderbouwd.
 • Lovende uitlatingen over bedrijven, instanties, diensten of producten dienen altijd te worden onderbouwd.
 • (Delen van) bijdragen die off topic zijn, oftewel: die niet of nauwelijks iets te maken hebben met het openingsbericht van de discussie, kunnen worden verwijderd door de Beheerder.
 • Overmatig gebruik van de citeerfunctie is niet toegestaan. Een quote van een eerder bericht dient dus relevant te zijn voor de nieuwe post waarin deze verwerkt is, en die nieuwe post moet ook inhoudelijk iets constructiefs toevoegen.
 • Gebruikers zullen elkaar en anderen respecteren door geen scheld- of vloekwoorden en nodeloos kwetsende tekst(en) te gebruiken. Agressieve, onwettelijke, bedreigende, lasterlijke, vulgaire, obscene, racistische, misleidende, onrespectvolle, niet-constructieve, irrelevante of anderszins ongepaste bijdragen zijn niet toegestaan.
 • Het is gebruikers niet toegestaan om in bijdragen op de man te spelen richting mede-gebruikers, of om mede-gebruikers te provoceren. Of er sprake is van op de man spelen / provocatie bepaalt de redactie of de Beheerder.
 • Het is gebruikers niet toegestaan om persoonlijke informatie (zoals persoonsnamen, initialen, telefoonnummers, e-mailadressen en privé-adressen) van anderen in bijdragen te vermelden.
 • Het is gebruikers niet toegestaan om reclame te maken. Gebruikers mogen dus geen advertenties plaatsen of al dan niet commerciële bedrijven promoten.
 • Het is gebruikers toegestaan om links naar andere websites te plaatsen, ook naar commerciële websites, mits deze zinvol zijn in de context van de discussie en niet voornamelijk bedoeld zijn om reclame te maken. Of er sprake is van reclame bepaalt de redactie of de Beheerder. Ook dient de gebruiker bij de link een beschrijving te plaatsen van hetgeen waar de link naar leidt. Een ‘kale’ link, dus zonder een dergelijke toelichting, kan verwijderd worden door de Beheerder.
 • Het is gebruikers niet toegestaan bijdragen te plaatsen die verwijzen of linken naar websites, die de wettelijke grenzen en/of de grenzen van fatsoen overschrijden.
 • De voertaal van het forum is Nederlands. Berichten die geheel of gedeeltelijk in een andere taal zijn opgesteld, kunnen verwijderd worden.
 • Bijdragen die (zeer) slecht te begrijpen zijn, bijvoorbeeld door taalfouten of gebrek aan interpunctie, kunnen verwijderd worden door de Beheerder.
 • Het veelvuldig of overdreven gebruik van meerdere hoofdletters (het zogenoemde ‘schreeuwen’) is niet toegestaan, evenals het overdreven gebruik van vet, cursief en emoticons. Of er sprake is van overdreven gebruik bepaalt de Beheerder.
 • De Beheerder kan berichten aanpassen omwille van de leesbaarheid, duidelijkheid en vindbaarheid op de site / op internet.
 • Bijdragen mogen maar één (1) keer worden geplaatst.
 • Het is gebruikers niet toegestaan om teksten of beeldmateriaal van derden waarop auteursrecht rust, te plaatsen op ons platform, tenzij de gebruiker aantoont dat hij / zij daar toestemming voor heeft van de betreffende auteur.